Djärva krysantemum lyser när dagarna är korta

  Lökiga krysantemum lyser – Lökiga krysantemum svarar på dessa korta dagar genom att producera knoppar och sedan blomma så rikligt att löven är helt dolda under. De vackra lökarna fulla av blommor lyser i veckor och ger ännu mer glans till sensommaren.

  Lökkrysantemum lyser

  Guld blomma
  Namnet krysantemum betyder “gyllene blomma”. Det är en sammansättning av de grekiska orden chrysos = guld och anthemon = blomma. Många sorter är därför gula till färgen, men plantan finns även i höstnyanser som orange, rött och brunt eller rosa, lila och vitt. Diametern på krysantemumen kan variera från några decimeter till 60-80 cm. Det finns enkel- och dubbelblommiga sorter, såväl som krysantemum med spatelformade eller spindelformade kronblad. Så mycket att välja på!

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *